Sabaha kadar müzik, çamurlar içinde dans, Güney Fransa sahillerinde yat partileri, sanat eserleri arasında sosyalleşme… 365 gün ve sayısız festival… Dünya turuna kim hayır diyebilir?

 

142806083PB024_2012_Coachel

Image 5 of 6

COMIC CON
9 - 12 TEMMUZ
Sinema, televizyon ve çizgi roman hastaları için kaçırılmaması gereken adeta çöldeki vaha tadında bir organizasyon. Yılın bütün büyük projeleri burada tanıtılıyor, alanlarındaki trendler yine burada belirleniyor. Gidemediğimiz her yıl radyoyu açıp usul usul “Killing Me Softly” dinliyoruz üstelik. San Diego’ya bir bilet lütfen! Bu sene şeytanın bacağını kırsanız fena olmaz mı?

BURNING MAN
29 AĞUSTOS - 5 EYLÜL
Amerika Birleşik Devletleri’nde kaçırmamanız gereken iki festival var. Her ikisinin de bahar mevsimine gelmesi bir tesadüf müdür bilinmez ancak Coachella ile ilkbaharı karşıladıktan sonra sonbahar başlangıcında bu kez rotamızı Nevada’ya çeviriyoruz. 29 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalin bilet ön satışı 2015’in ilk günlerinde yapılacak. Ortamı şöyle anlatalım; Carnival dizisinin setinden kaçan karakterler çölde düzenlenen workshop’a gelmişler ve sanat enstalasyonları arasında eğleniyorlar. Kimi zaman çıplaklığın tüm özgürlüğünden yararlanırken her sene farklı bir form alan devasa yapıyı, cumartesi akşamındaki finalde ateşe veriyorlar. Nevada’ya kadar uğramışken öncesinde bir de “Route 66” üzerinde kendi Kerouac hikâyenizi yazmanızı tavsiye ederiz.