Sabaha kadar müzik, çamurlar içinde dans, Güney Fransa sahillerinde yat partileri, sanat eserleri arasında sosyalleşme… 365 gün ve sayısız festival… Dünya turuna kim hayır diyebilir?

 

65284953

Image 2 of 6

VENEDİK BİENALİ
9 MAYIS - 22 KASIM
56. Venedik Bienali 9 Mayıs’ta başlıyor. Bienalin direktörü Nijeryalı küratör Okwui Enwezor olurken içinde koordinasyonu İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından yapılan Türkiye Pavyonu da bulunuyor. Defne Ayas’ın küratörlüğünde Sarkis’in yeni bir eseri de yer alacak ve bienal boyunca Arsenale’de sergilenecek. Arsenale dışında dört farklı merkezde daha devam edecek bienalin başlığı ise “All the World’s Futures” (Dünyanın Tüm Geleceği). Venedik’te geleceğe bir de sanatçılar, yapımcılar, müzisyenler, yazarlar ve yönetmenlerin gözünden bakın. Bu durumda harika bir Akdeniz tatilini hak ediyorsunuz. Zira Venedik Bienali’nin hemen ardından başka bir Akdeniz kıyısına, Cannes’a uçup festivale katılabilir ya da bienali gezmek için 2 - 12 Eylül 2015 tarihleri arasındaki 72. Venedik Film Festivali’ni bekleyebilirsiniz. Seçim sizin.

CANNES FİLM FESTİVALİ13 - 24 MAYIS
Bu sene 68. kez düzenlenecek Cannes Film Festivali’nin bize sunacakları hakkında henüz bir bilgi sahibi değiliz. Bu durum yine de Cannes Film Festivali’ne katılacak isimleri, festivalde yarışacak filmleri sorgulamamızı gerektirmiyor. Zira tıpkı Glastonbury’de olduğu gibi Cannes’daki festival de bizlere bir hikâye, bir masal sunuyor. Berlin ve Sundance’de olduğu gibi burada yarışan filmler de, bir sonraki senenin çokça konuşulacak yapımları ve Cannes da bunların ilk kez gösterildiği yerlerden biri... Festivalin alamet-i farikası ise Fransız Rivierası’nın sunduğu harikalar diyarı, yatlarda dünyanın en meşhur insanlarının katılımıyla yapılan partiler, Croisette’teki oteller ve kırmızı halılar.

GLASTONBURY
24 - 28 HAZİRAN
Çamurlar arasında dans ve dünyanın en iyi müzik grupları bir arada. Müziğin ana vatanı İngiltere’de ruhunuzu arındırmaya var mısınız? Bu yıl 24 - 28 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek festivalin biletleri ise tabii ki çoktan tükendi. Üstelik line - up konusunda henüz açıklanmış tek bir isim bile yok ve Mart ortalarına kadar haber de alamayacağız. 135.000 biletin satışa çıktıktan sonraki ilk 25 dakika içinde tükenerek yeni bir rekor daha kırdığının altını çizelim.