secret-agents-istanbul

SECRET AGENTS ISTANBUL
James Bond’la büyüyen kaç nesil gizli ajan olma hayalleri kurdu kim bilir. İşte bu hayaller, Secret Agents Istanbul ile 15 günlüğüne de olsa gerçeğe dönüşüyor. Kalp atışlarınızı duyar gibiyiz. Zira bu oyun sonsuz eğlence, heyecan ve yeni insanlarla tanışma fırsatı sunuyor.
Secret Agents, günlük hayatınıza adapte edebileceğiniz bir ajanlık oyunu aslında. Katılmak için başvurduğunuzda, size bir dosya teslim ediliyor. Bu dosyanın içinden, yine gönüllü olarak oyuna katılan ama sizin daha önce hiç tanımadığınız, yüzünü bile görmediğiniz birinin adı-soyadı, fotoğrafı, ev-iş adresleri, hatta telefon numarası çıkıyor. Amacınız ise bilgilerini elinizde tuttuğunuz hedefinizi 15 gün boyunca aramak, bulmak, takip etmek ve uygun bir zamanda da silahınızı çekip vurmak. “Vurmak” derken, ateşli silahlardan bahsetmiyoruz. Oyuncak silah veya su tabancası gibi masumane oyuncakları kullanıyorsunuz. Tüm oyun süresince, oyunun yöneticisi de yarışmacıları takip ediyor. Süreci değerlendiriyor, oynayanların izini sürerek oyun kurallarına aykırı bir şeyler yapıp yapmadıklarını denetliyor. Yani öyle kafanıza göre kuralsız bir şekilde davranamıyorsunuz.
Fakat bu takip tek taraflı değil, Secret Agents Istanbul’un heyecanı da bu nokta da başlıyor zaten! Sizin de peşinizde biri var ve 15 gün boyunca “ölümün” soğuk nefesini ensenizde hissediyorsunuz.

EOCACHING
Sabrına ve sezgilerine güvenen define avı tutkunları varsa şöyle gelsin! İşte teknolojik define avı. Amaç dünyanın dört bir yanında saklanmış “geocache” denilen kutuları bulmak. Yalnız iki milyon üzerinde her maceraya uygun kutu saklı dünyada! Yani dağcılar için zor parkurlarda, müzikseverler için dünyanın önemli müzik şehirlerinde birçok kutu sizi bekliyor. Geocaching.com sitesine girip, yaşadığınız şehirde, ziyaret etmek istediğiniz şehirde veya rastgele bir noktada bir kutu seçip, koordinatlarını GPS cihazına giriyorsunuz ve yola düşüyorsunuz. İlla ki şehir dışına veya yabancı ülkelere gitmeye gerek yok. Kutunuz hemen arka sokağınızda saklanıyor da olabilir. GPS cihazı sizi kutuya yaklaştırmakla yükümlü yani sizi direkt kutunun önüne çıkarmıyor. Hedef koordinatlara vardığınızda, zekice saklanmış veya öylece ortaya bırakılmış kutuyu bulmak için iş başa düşüyor. Bu oyunda bir ödül veya kazanan yok. En büyük ödül, peşinde olduğunuz kutuyu bulmak. Bulunca da içindeki defteri imzalıyorsunuz. Saklayan veya bulan kişiler kutuların içine bir şeyler bırakmış olabilir. Hoşunuza giden şeyi alabilir ve yerine aynı değerde veya daha değerli bir eşya bırakabilirsiniz. İşiniz bitince de kutuyu bulduğunuz yere geri bırakıyorsunuz ve oyun sona eriyor. Eve dönünce de siteye bulduğunuz kutuyu kaydedip, diğer oyuncularla maceralarınızı paylaşıyorsunuz. Geocaching için Türkiye’de ve İstanbul’da da çok sayıda kutu saklı. Yani şehri terk etmeden de define avına çıkmak, dünyanın her şehrinden oyuncuları bulunan bu eşsiz topluluğun bir parçası olmak mümkün.

Yazı: Zeynep Merve Kaya & Zeynep Merve Öziç

 

1 2 3