Ocak ayında çıkan, yazana verdiği kadar okuyana da keyif veren kitapları sizler için sıraladık.

İşte ocak ayında kütüphanenizde yer vermeniz gereken kitaplar listesi şöyle;

Hayallerimizden içimizdeki seslere doğru, düşüncelerin doğasına ilişkin aydınlık bir keşif…

Şehir, bir çocuğun tadını beğenmeyip fırlatıpattığı şekere benziyor. Orada yasayanlar daşekere üşüşmüş karıncalara.
Kahverengi denizi, bitmeyen inşaatları,apartmanlarla kaplı tepeleri, ne zaman geleceğibilinmeyen kışı, içine çekince öksürten havası,plastik çiçeklerle kaplı bahçeleri olan Şehir’e hoş geldiniz.


Kitlenin manipülasyonu üzerine ustaca yazılmış, 1930’ların başında geçen bu romanda yazar bizi gizemli bir eski dünya atmosferine buyur eder.


Düzen Adamı çocukluğundan itibaren normalliğin peşine düşen Marcello’nun hayatı ekseninde toplumsal
alışkanlıkların ikiyüzlülüğünü ortaya koyuyor.


Daha ziyade aile anlatılarıyla tanıdığımız Jean-Louis Fournier bu kez otopsi masasına kendisini yatırıyor: Aşkları, eşi, iş yaşamı ve iz bırakmış anıları…


Andropov, Brejnev, Gorbaçov, Yeltsin, Putin, Çernobil vakası, darbeler, çalkantılar, ekonomik krizler, bağımsızlık hareketleri, perestroyka ve daha fazlası…


Heisenberg’le atom fiziğinin mitlerini çürütüyor, Krişnamurti ile manevi özgürlüğün kapılarını zorluyor. Laing ile akıl hastalığının doğasını sorguluyor.


Elinizdeki kitap Alevilerin siyasal ve toplumsal baskı altında, kabaca beş yüz yılda oluşturdukları temel yapı-kurum, tavır-tutum, inanç-kültür değerleri ve gündelik yaşam pratiğinin 1960’lardan itibaren büyük kentlere ve diasporaya göçle beraber geçirdiği büyük dönüşümü konu ediniyor.


Namı diğer Yalan Satıcısı… Ankara’nın müşfik mekânı Kıtır’ın masalarında yazılmaya başlanıp biber gazına bulanmış meydanlarına taşan bir hikâye. Attilâ Şenkon, romanın kâğıtta durduğu gibi durmadığını hatırlatıyor.


Sanatın her alanında geniş yankılar uyandırmış, insanlığın gerçekliğe dönük bakışını ve algısını değiştirmiş, Dali’nin “eriyip gitmiş saat” çizimlerinden Breton’un “büyük çizgileriyle tanınan umutsuzluk” şiirlerine büyük bir akım: Sürrealizm.