Takım elbise, modern çağın kent şövalyeleri olan erkeklerin kumaştan yapılma zırhlarıdır. Her zırh her şövalye için uygun olmayacağına göre en uygun zırhla donanmanın yollarını da bilmek gerekir.

2

Image 2 of 7

Takım elbise seçmenin püf noktaları

Kalıplar: Takım elbiseler için son derece önemlidir. Vücuda oturuş biçimi ile ceket takım elbise konusunun başoyuncusu sayılır. Dikkatsiz bir seçim sizi kilolu gösteren bol bir ceketle veya kol altlarınızı geren, hareket zorluğu çektiren dar bir ceketle baş başa bırakabilir.

Kol boyu: Dikkat edilmesi gereken diğer önemli nokta da ceketlerdeki kol boyudur. Kol boyu ne uzun ne de kısa olmalı. Kolunuzu kırdığınızda kol boyu dirseğe kadar çıkmayan, düz durduğunuzda bilekten bir veya iki parmak aşağıda kalan kol boyu ideal. Eğer ceket kol boyu uzun, parmaklarınızın üst bölümünü kapatacak şekilde olursa, etrafınıza ürkek bir intiba verirsiniz. Daha da kötüsü giyinmeyi hiç bilmeyen biri gibi algılanırsınız.

Omuz duruşu: Ceketinizin omuz kısmı da önemli. Kesinlikle dar gelmemeli, yoksa kısa sürede her boyun ve kol hareketinde sizi rahatsız eder ve kolay deforme olur. Yakası yerinde olmalı, ayrıca ensede kıvrılıp bükülmemeli. Burada asıl iş bayanlara düşüyor: Eşlerinizin, babanızın ya da erkek kardeşinizin ceketini iyi gözlemlemeli ve yakasını arkadan kontrol etmelisiniz.

Pantolon duruşu: Takımınızın pantolonu da vücudunuza oturmalı, ne dar ne bol olmalı. “Göbekliyim” diye bol pantolon tercih etmeniz sizi hem daha şişman gösterecek hem de elbisenizi yakışıksız gösterecektir. Pantolon boyu da ne uzun ne kısa olmalı. Ayakkabınızın topuğunu örtmemesi gerektiği gibi ayak bileğinde de bitmemeli. Ayakkabınızın üst bölümünü neredeyse kapatacak kadar olmalı. Pantolonunuzun arka cepleri varsa düğmeli olan tercih edilmeli. İçine bir mendil veya kartvizit, ince bir kartlık koyulabilir; ancak kesinlikle cüzdan koymamalısınız. Güvenlik bir yana, arka cebe konulan cüzdan hiç hoş olmayan bir görüntünün baş sorumlusudur. Üstelik kumaşın cep bölümünü de deforme edersiniz. Yelek duruşu: Eğer klasik takımınızda yelek varsa, arkadan belinizin ayarına göre büzmeli ve vücudunuzu sarmasını sağlamalısınız. Eğer daha spor kesimi olan takımınızda yelek varsa ilk ve son düğmeleri açarak daha rahat bir görünüm elde edebilirsiniz.