Gastro – Pub terimine farklı bir anlam kazandırmaya gelen Gastra, ülkemizin yerel lezzetlerini sunuyor.

gg-g

Beşiktaş’ın “hip semt” modasına ayak uydurma serüveninde, bölgeye farklılık getiren yerlerden biri Gastra Restaurant & Pub. “Dünya mutfağı” ve “gastro pub” kelimelerini artık yeme-içme sahnesinde sık sık duyuyoruz ve çoğu mekân da bu iddialarla çıktıkları yolda, önümüze pek de başarılı işlerle gelmiyor. İşte sırf bu yüzden, Gastra’nın Beşiktaş’ta farklı işler başaracakları konusunda umudumuz tam. Neredeyse her köşesinde dönerci ve fast-food restoran olan bir semtte, Anadolu’muzun yerel lezzetlerini yaşatmaya çalışmaları; erişte, mantı, peynir, yoğurt, şerbet ve ekmeklerini kendilerinin üretmesi dikkat çekiyor. Sadece Türkiye sınırları içerisinde sevilen lezzetleri değil, benzer komşu kültürlerin farklı yorumlarını da Gastra’da görebiliyorsunuz.
“Misafirlerin öğle saatlerinde kahve içebilecekleri, kitap okuyabilecekleri, akşamları biranın yanında bir şeyler atıştırabilecekleri ya da özenle kurulmuş bir rakı masasında keyifle sohbet edebilecekleri bir mekân Gastra. Bizim için önemli olansa, kimliğimizin yine kendi misafirlerimiz tarafından belirlenebilecek nitelikte olmasıydı. Bazıları restoran diyecek Gastra’ya, bazılarıysa bira içmek için tercih ettiği pub olarak bahsedecek… Ama zaten güzel olan da bu!”
Mekânın kurucuları başarılı bir işletmeci olup, ardından aşçılık eğitimi alan Derin Kaçaroğlu ve yabancı dil eğitimlerinin ardından, biraz da kitap kurtluğundan olsa gerek oturup rahatça kahve içip kitap okuyabileceği bir yerin hayalini kuran Başarı Demirbaşer, Gastra’dan böyle bahsediyor. Müşteri memnuniyeti ön planda olan mekânda kullanılan malzemeler ise semt pazarlarından, özel yerel üreticilerden geliyor. Siyez bulguru Kastamonu’dan; süt, un ve kuskus Kırklareli’nden; turunçgiller Antalya’dan geliyor. Kekik ise mevsimine göre Antalya, Moryer’den Gastra’ya özel toplanıyor. Zahter Hatay’dan, zeytinyağı ise Ayvalık’tan temin ediliyor. Gastra ilerleyen zamanlarda piyasada nadir bulunan bira çeşitlerini de menüsüne katmak için çalışmalar yapıyor.

gg-g2

NE YENİR? Gastra kelimesi, Yunanca’da uzun pişirmelerde tercih edilen güveç, tencere gibi kaplar için kullanılıyor. Yani mekânın adı da içeriğiyle uyumlu. Peki Gastra’da ne yemeli? Anadolu ve çevresinin en lezzetli örnekleri sizi bekliyor: Kuzu etli sorpa çorbası (12 TL), başlangıçlardan tavuklu hibeş soslu salata (20 TL), zahterli patates (10 TL), peynirli-cevizli veya kıymalı-yoğurtlu seçeneğiyle ev yapımı uzun kesim erişte (16 – 20 TL), kuskusla sunulan dana külbastı (35 TL) ve beğendili kuzu (28 TL) ilk göze çarpanlardan. Tatlılarda ise üç meyveli sorbe (13 TL) ve Cennet Çamuru, lor peyniri ve meyve sosuyla hazırlanan Cennet Saçağı (13 TL) çok lezzetli. Cennet Çamuru’nun, Kilis yöresine özel, kaymaklı bir künefe türü olduğunu da belirtelim. Ayrıca mekânın taze meyve şuruplarından şerbetler, ev yapımı ayran ve limonatalar; baharatlı ekmekler kadar bira, rakı ve şarap seçkisi de dikkat çekiyor.

Altıntaş Sok. No: 17, Beşiktaş
0212 261 0133
Pazartesi – Perşembe: 11.00 – 00.00
Cuma – Cumartesi: 12.00 – 01.00
Pazar: 11.00 – 24.00